De Reikicursus 1 - 2 en Master

Reiki kent vier graden.

Met de eerste graad kun je jezelf en anderen behandelen met Reiki.

Met de tweede graad intensiveer je de Reiki-energie en leer je de mentale problemen oplossen alsook met Reiki iemand op afstand te behandelen.

De derde graad is de Mastergraad. Dit is een meerjarige (beroeps)opleiding met de volgende leerdoelen:

*vooreerst je eigen mentaal emotionele balans herstellen  

*alle 'in & out' van het behandelen van anderen

*duurzame praktijkvoering

*doceren van cursussen en geven van oefenavonden

Na minimaal 5 jaar intensief als Reikimaster te hebben gewerkt kun je jezelf verder bekwamen als Leraar Master om zélf in staat te zijn Reikimasters op te leiden. 

   

Er kunnen verschillende redenen zijn om Reiki te leren. Enkele zijn:

> om tot ontspanning en rust te kunnen komen

> om gezondheidsproblemen aan te pakken en/of op natuurlijke wijze te ondersteunen

> Of gewoon vanuit een nieuwsgierigheid   


Reiki 1 cursus


Opgeven? Ga naar: contact formulier


Reiki is door iedereen op eenvoudige wijze te leren door een cursus Reiki 1 te volgen. Tijdens  de cursus worden je energiekanalen opnieuw geopend. Je komt in contact met de Reiki energie.

 

In cursus Reiki 1 leer je de Reiki basisposities om jezelf te behandelen en de posities om anderen te behandelen. Dit zal dan ook geoefend worden. Verder komen de Reiki leefregels en de geschiedenis van Reiki aan bod.

 

De cursus Reiki 1 wordt gegeven volgens het “Usui System of Natural Healing” (=Reiki Shiki Ryoho)

 

De groepen zijn klein en exclusief.

 

Reiki 1 is een volledig en afgerond geheel en blijft je hele leven bij je. Je hoeft geen examen af te leggen. Iedereen krijgt aan het einde van de cursus een certificaat en een werkboek mee.

 

Mocht je na de cursus Reiki 1 nog vragen hebben (ook al is deze al een hele tijd geleden), dan kun je  daar altijd mee terecht bij het Reiki Centrum Venlo.

 

Voordat je kunt deelnemen aan een Reiki 1 cursus is het belangrijk te weten welke spirituele ervaringen je reeds hebt opgedaan. Deze komen aan bod tijdens een uitgebreid kennismaking-/ intakegesprek. 

Dit gesprek duurt circa een uur en kost € 50,-. Bij deelname aan een cursus of individuele behandeling krijgt u eenmalig € 25,- korting. 

 

Reiki 1 kost: € 250,= all-in (inclusief werkboek, lunch en reünie).

 

Het is mogelijk om de cursus vaker mee te lopen. De kosten zijn dan € 100,=.

  

Leefregels van Reiki
Leefregels van Reiki

Reiki 2 cursus

Wil je verder in Reiki, voel je de behoefte om jezelf nog dieper en bewuster te ontwikkelen, dan kan deze tweede graad in Reiki je hiermee helpen. Het is een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Je zult ervaren dat de verdieping met Reiki 2 een intense verrijking is voor jezelf en voor anderen.

 

De cursus bestaat uit 3 cursusblokken. Tijdens de cursus Reiki 2, leer je met symbolen op afstand te behandelen, je kracht met Reiki te vergroten en in balans te komen op mentaal- emotioneel gebied.

De vormen waarin en hoe je de symbolen gebruikt, worden uitvoerig uitgelegd en geoefend.

Je leert hoe je iemand of een situatie kunt behandelen of naar jezelf Reiki kunt sturen.

Na de cursus ga je het ”op afstand behandelen” oefenen. De ervaringen die je hiermee op doet zullen tijdens de reünie uitgewisseld worden.

 

De cursus Reiki 2 wordt gegeven volgens het “Usui System of Natural Healing”

 

De groepen zijn klein en exclusief en kan eventueel individueel.

 

Voordat je kunt deelnemen aan een Reiki 2 cursus is het belangrijk dat je ervaring met Reiki hebt opgedaan. Deze komen aan bod tijdens een uitgebreid intakegesprek.

 

In Reiki Centrum Venlo kun je altijd terecht voor “doorontwikkeling” en persoonlijke groei tijdens individuele begeleiding, cursussen en workshops.

 

Je hoeft geen examen af te leggen. Iedereen krijgt aan het einde van de cursus een Reiki2 deelnamecertificaat.

 

Mocht je ná de cursus Reiki 2 nog vragen hebben (ook al is deze al een hele tijd geleden), dan kun je  daar altijd mee terecht bij het Reiki Centrum Venlo. Ook als je bij een andere stroming/master Reiki2 hebt gedaan.

 

Reiki 2 kost: € 725,= all-in. 

 

Het is mogelijk om de cursus vaker mee te lopen. De kosten zijn dan € 150,=.

 

 De opleiding tot Reikimaster is uitsluitend via een persoonlijk gesprek mogelijk. Daarin wordt jouw intentie en kennis/kunde besproken.

Meer weten over de opleiding tot Reikimaster? Klik dan hier!