Even voorstellen


Reikimaster Leon Josten

Eind jaren tachtig kwam ik in aanraking met Reiki en deed ik de cursus Reiki 1. Na vele jaren van zoeken in zowel het reguliere als alternatieve circuit vond ik in Reiki eindelijk díe RUST welke ik nodig had in mijn drukke bestaan als manager. In deze periode heb ik Reiki dagelijks gebruikt om mijn gezondheid te verbeteren en kracht te krijgen mijzelf te veranderen.

 

Door Reiki kreeg ik inzicht in de achtergronden van de klachten. Het kostte wel moeite maar ik kwam uiteindelijk weer in contact met mezelf en mijn emoties. Mijn BALANS tussen lichaam en geest herstelde. Ook mijn lichamelijke klachten (oa. 2 hernia’s, váák zwaar verkouden zijn, constante rug- en nekpijn etc. etc.)  verdwenen langzaam maar zeker. EEN GOEDE INVESTERING IN MEZELF!

 

Met het herstellen van de BALANS herwon ik ook weer het vermogen mezelf goed te vinden, lief te hebben en te luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt. Elke dag weer een stukje VRIJER voelen en weer LEVEN.

 

In 1998 heb ik Reiki Centrum Venlo opgezet om mijn jarenlange ervaringen op het gebied van Reiki en coaching met anderen te delen. In 2001 ben ik, na een driejarige opleiding, door Mathilde Hoesen ingewijd tot Reiki master in het traditionele “Usui System of Natural Healing”. In de tijd sindsdien heb ik, uit eerste hand, veel mogen leren van de dragers van de spirituele lijn na Hayashi zoals Phyllis Lei Furumoto en Paul Mitchell maar ook Frank Arjava Petter en Tadao Yamachushi en vele 'kopstukken' uit de begintijd van Reiki in Europa.

 

In het Reiki Centrum Venlo kun je langskomen voor ontspanning in een jachtig leven, maar ook voor verlichting / herstel van een bepaalde klacht. Reiki, eventueel gecombineerd met Emotioneel Begeleidings Werk©, Traditioneel Chinese Kruiden Therapie© en electro-accupunctuur, kan energieblokkades op­heffen waardoor de levensenergie weer volop kan stromen en het eigen afweersysteem wordt hersteld. De meeste cliënten voelen zich, afhankelijk van wat er speelt, na een behandeling heerlijk ontspannen en heb je de volgende dag weer veel energie en levenslust. Eigenlijk heeft alles te maken met het op elkaar afstemmen van ‘voelen, denken, willen, doen,  lichaam en geest’.......


LINKS:

 

Het jaarlijkse Reiki Festival in Gersfeld(D) waar honderden Reiki beoefenaar van alle niveaus en stromingen elkaar treffen en ervaringen delen en nieuwe opdoen! 

https://reiki-festival.de/