Reiki en voeding / leefstijl


In Japan, waar Reiki vandaan komt, kent men een heel ander voedingspatroon en leefstijl dan in onze westerse maatschappij.

In de periode van Hayashi sensei en Takata sensei ging Reiki vanuit Japan naar Amerika. Dáár heerste een compleet andere leefstijl van overdaad, slechte voedingsgewoonten, veel emotionele stress en minder bewegen.

Van zelf sprekend brengt dit andere klachten met zich mee dan de gebruikelijke klachten die men in Japan zoals kende.

 

In het blauwe boekje over Takata sensei, staat duidelijk te lezen dat zij in haar 'Reiki teaching and healing' óók zeer veel aandacht schonk aan een gezonder voedingspatroon en leefwijze. 

Takata sensei gaf bij veel klachten ook een voeding- en leefstijladvies.

 

Dát is wat u ook binnen Reiki Centrum Venlo kunt verwachten.

Reikimaster Leon Josten heeft vele jaren samengewerkt met de heer Yu Jung Li, master in Traditional Chinese Medicine.

Leon heeft van Yu Jung mogen leren over Chi Gong, de diepere oorzaken van klachten en in 2015 hebben ze samen het boek geschreven; "Yin Yang in balans eten en drinken".    

"Een gezonde geest in een gezond lichaam"


Gezond eten/drinken


We kennen het allemaal.. geen tijd dus snel even een pizza, of Chinees, of frietje etc. en 's avonds nog lekker even een koekje, chips of andere snack. Af en toe niets mis mee.. af en toe!

Yin Yang in balans eten/drinken is iets heel anders.  

Binnen Reiki Centrum Venlo kunt u leren 'Yin Yang in balans te koken' en u daarmee gezonder te maken.

Gezonde leefstijl


In onze westerse stijl van leven zit vaak het fenomeen van té weinig bewegen en véél stress. We nemen ons niet de tijd om bij onszelf te blijven en vervreemden van ons lichaam. Daardoor verzorgen we het ook niet meer goed of véél te eenzijdig.

 

Naast gezonder eten en drinken is ook het meer en beter bewegen een onlosmakelijk aspect van gezonder worden!

 

Spirituele ontwikkeling via Reiki en meditatie in combinatie met bijvoorbeeld Chi Gong / Tai Chi is datgene wat u in Reiki Centrum Venlo kunt 'ophalen'.


Herkent u iets van bovenstaand? Wilt u daar verandering in brengen, uit noodzaak vanwege uw klachten óf gewoon omdat u een gezonde leefstijl nastreeft? 

Neem contact op met Leon Josten